Aiayu

Aiayu, skandinavisk design møter boliviansk håndverk

I 2005 startet historien om Aiayu. Designdouen Maria Høgh Heilmann og Marie Worsaae lanserte sin første kolleksjon i strikk, med en visjon om å levere tidløst og eksklusivt design med respekt for både miljø og arbeidsforhold. Resultatet snakker for seg selv, og det bolivianske håndverket kombinert med et tidløst skandinavisk touch, oser av luksus. 95 prosent av merkets produkter lages av lamaull, en ulltype som ikke typisk sees på det skandinaviske marked, noe som også er med på å gjøre produktene helt unike. Aiayu var det første merket som lanserte Cashllama TM, allerede i 2006. Cashllama kommer fra en lama, hvor de grove ytterhårene er sortert bort, slik at man kun beholder den mykeste, innerste, cashllama. Ullkvaliteten er produsert under prinsippene i FN’s Global Compact.

 Filosofien bak Aiayu er basert på en etisk forsvarlig produksjon og på Bolivias flotte råvarer. Aiayu bruker kun én leverandør, noe som gjør virksomhetens produksjonskjede mer oversiktlig. På samme måte holdes de viktigste prosessene i produksjonen in house. Gjennom alle produksjonsleddene forsøker Aiayu å minske sin egen klimapåvirkning, så mye som mulig. Dette er også bakgrunnen for Aiayu’s ambisjon om å skape mer bevissthet rundt klimapåvirkning fra tøyproduksjonen i motebransjen. Aiayu produserer sine produkter i samarbeid med Danida, med fokus på fair trade, utdannelse, sosial ansvarlighet og miljøriktig produksjon. Produksjonen foregår i Bolivia, hvor Aiayu ønsker å skape vekst og arbeid for lokalbefolkningen. Aiayu ønsker å vise at en 100 % ansvarlig forretningspraksis er den eneste måte å drive forretning på. Derfor bruker de mye krefter på å sørge for at de overholder deres fokus på det ovennevnte.

Produktenes opprinnelse er nøkkelen til Aiayu’s konsept. Det er her Aiayu trekker på ekspertisen til de lokale håndverkerne, som har fått sine ferdigheter videreført fra generasjoner tilbake. Aiayu har stort fokus på å fastholde de gamle tradisjonene. Det er derfor det er så viktig for dem å fortelle om produktenes opprinnelse, og å gi innsikt i den lokale befolkningen, kulturen og tradisjonene.

 

Aiayu sengetøy, pledd og puter, homewear og morgenkåper

I 2015 kunne Aiayu feire ti-års jubileum, og siden den forsiktige starten har sortimentet blitt utvidet i flere omganger. Det betyr at det danske merket i dag leverer seriene Aiayu Wear med eksklusivt design til klesskapet, samt Aiayu Home med flotte tekstiler til boliginnredningen.

 Aiayu utvider løpende deres sortiment, og seneste utvidelse er den fine og super feminine ullclutchen, Helen, som finnes i flere farger. Helen er en super flott, liten clutch som kan brukes som blant annet pung i en større veske, til en ’gå på byen’ veske eller som sminkepung. Der er mange muligheter. Clutchen kan også fås med reim, noe som utvider mulighetene ytterligere. Hos Cahetu mener vi at én veske ikke er nok, og at man fort blir avhengig av dem når man først har fått en.

En lillebror til cluthen Helen, er den lille og søte pung Hobie, som med sin størrelse passer perfekt i enhver håndveske. Den søte pompom på glidelåsen er prikken over i'en.

 

Vi hos Cahetu er gale etter Aiayu Wear linjen, og har valgt ut våre favoritter til dere. Deilige bukser, flotte skjorter, shorts, sommerhatter, fine skjortekjoler, i tillegg til myke bluser i den deiligste økologiske Cashmere. Men pass på - man bliver avhengig av de deilige og luksuriøse materialene. 

Mangler du noe flott og deilig til hjemmet ditt, så anbefaler vi deg å prøve Aiayu’s super myke sengetøy, som er laget i deilig økologisk bomull, og som finnes i flere forskjellige, men enkle design. Når du først har prøvd å sove i Aiayu’s flotte sengetøy, kan du aldri sove i noe annet.

Aiayu hos Cahetu

Hos Cahetu har vi et håndplukket sortiment med designs fra begge Aiayu seriene. Felles for produktene er den eksklusive kvaliteten og de lyse nordiske fargetonene. Merkets sengetøy kommer i en fin stoffpose, som kan tas vare på og etterfølgende brukes til oppbevaring. Hos Cahetu elsker vi Aiayu for deres fine design, i tillegg til deres super gode og eksklusive kvalitet. 

At Aiayu i tillegg er meget opptatt av miljø og klima, er kun et ekstra pluss i boken hos Cahetu.