Kähler

Kähler

Kähler er spirende keramikk, som i et tidløst formspråk appellerer bredt, men tolkes individulet. Takket være populære designnavn som Louise Campell, Cecilie Manz og Jeanette List Amstrup kjenner vi Kähler som et merke med sterk kunstnerisk identitet, men det de færreste vet, er at virksomheten siden 1839 har samarbeidet med de beste danske kunstnere, og gjennom årene mottatt et vell av internasjonale designpriser.

Omaggio serien fra Kähler

Den absolutte bestselger fra Kähler må være Omaggio serien, som utover de berømte vaser, består av lysestaker, oppbevaringskrukker, sukkerskål, melkemugge og mye mer. Det er stripene som kjennetegner Omaggio serien, og hver enkel stripe er malt på keramikken med hånden. Seneste nytt er tre mini vaser i sort. Disse er spådd som det helt store julegavehit i år. 

Kähler vinner pris under Bolig Magasinets Design Awards

Kählers vakre Cono staker vant i 2013 prisen som Lesernes Favoritt til Bolig Magasinets Design Awards 2013. Cono staken er designet av Marianne Nielsen, og er en moderne fortolkning av skogens kongler. Serien består av fire lysestaker og passer inn i hjemmet som både lysestaker og som et designobjekt. Marianne Nielsen er fast keramiker hos Kähler og har også designet Avvento stakene og Primavera vasene. 

Kähler julepynt

Kählers vakre keramikk kan året rundt brukes i hjemmet. Men hvert år til jul, skal det jo finnes frem noe helt særlig fin pynt, og her kan Kähler også komme på banen. Utover de fine Urbania lyshus, er både Avvento staker, Stella staker og det fine Moderna julepynt, også verdt å nevne. 

Kähler utvider universet

Kähler er mye mer enn en designvirksomhet. Utover flaggskipsbutikken Kähler and Friends i Århus, har Kähler også åpnet en sann design-restaurant i Tivoli i København. Her kan du spise og drikke av Kählers kjente Manoserie, mens Urbania lyshusene og Omaggio vasene skaper hygge på bordene. I Risskov utenfor Århus, har Kähler ennå en restaurant – Kähler Villa Dining – som ble nominert til Byens Beste Gourmetrestaurant av aok.dk i 2013. 

Cahetu elsker Kähler, fordi de hele tiden finner på nye uunværlige designobjekter i keramikk.