Lyngby Porcelæn

Lyngby Porselen

Lyngby Vasen hører til blant de største, danske designikoner. Der er ikke mange, som ikke har hørt om Lyngby Vasen. Den ikoniske sylinderformede vasen med referanser til 30-årenes kombinasjon av funksjon og form. Alt det overflødige er skåret vekk, og tilbake står den nydelige vasen med det rene uttrykk.  

Porselensfabrikken Danmark

Porselensfabrikken Danmark, som produserte de flotte Lyngbyvasene, lukket i 1969. Tilbake stod minnet om en fabrikk som var garant for godt håndverk og pent design. Vasene ble mer ettertraktet enn noensinne før – og var man heldig å støte på dem på et loppemarked, så var det bare å slå til.

Porselensfabrikken gjenoppstår

Nå gjenoppstår Porselensfabrikken Danmark – Lyngby Porselen, og vi kan igjen få fingrene i de flotte vasene som kommer i tre ulike størrelser. Fabrikken har tatt utgangspunkt i de klassiske Lyngby vasene, men de lover at det også kommer nye, spennende ting.

Lyngby vasen - nå også i sort

Som noe helt nytt har Lyngby Porselen lansert de klassiske, hvite Lyngbyvasene i en sort serie. Vasene er i farget sort porselen, som gir et pent, moderne uttrykk. Vasene er naturligvis flotte å bruke til blomster og greiner, men de vil også fungere fint med stearinlys i, for eksempel sammen med andre pyntegjenstander. Hos Cahetu kan du få de sorte Lyngby vasene i tre størrelser. 

Ikke kun porselen fra Lyngby

Når man snakker om en porselensfabrikk, faller tankene muligens ikke rett på pene design i glass - og selv om DNA’et hos Lyngby Porselen utgjøres av nettopp porselen, ligger glasskunsten faktisk ikke så fjernt for virksomheten fra Lyngby. 

Porselensfabrikken Danmark, bedre kjent som Lyngby Porselen, ble nemlig i 1936 grunnlagt av nettopp glassgrossister. Derfor har virksomheten nå igjen valgt å puste liv i glasskunsten. Det gjør de ved produksjon av den klassiske Lyngbyvasen i glass. En utrolig pen vase, som i sitt rene materiale og enkle design passer inn i ethvert hjem. Hos Cahetu finner du de nye vasene i tre ulike størrelser. 

BonBonniere fra Lyngby Porselen

Høsten 2013 lanserte Lyngby Porselen en serie av fine krukker med lokk. BonBonniere er opprinnelig et fransk ord brukt om små krukker til søtsaker. Det kan den fine riflede krukken naturligvis brukes til, men den kan også brukes til å oppbevare andre småting.  

En evig klassiker

Cahetu elsker Lyngby Porselen for det pene, funksjonelle designet og det gode håndverket. Cahetu har et flott utvalg fra Lyngby Porselen, og gir deg gratis frakt for kjøp over 999 kr. Husk at alle priser er inkludert moms og toll.